Pittige kip met geurige rijst en gembersiroop

400 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de peper en knoflook op hoog vuur al omscheppend even aan. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Breng op smaak met de gembersiroop en zout.

  2. Schep de kip uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en bak al omscheppend de wokgroenten in 5 min. gaar. Roerbak de kip nog 1 min. mee. Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.

  • algemeenGembersiroop smaakt ook heel lekker in toetjes met ijs of door de yoghurt.
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Pittige kip met geurige rijst en gembersiroop

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig