Prei wassen en in zeer smalle ringen snijden. Augurkjes grof hakken. Knoflook pellen en fijnhakken. In schaaltje augurk, helft knoflook, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl zout, 1/2 zakje rauwkost en sour cream mengen. Eventueel wat zoetzuur vocht van augurken toevoegen. Olie in ruime koekenpan verhitten en wienerschnitzels aan beide kanten in ca. 8 min. bruin en gaar bakken. In diepe pan 1 el olie verhitten, prei 5 min. bakken. Rest knoflook en 1 1/2 tl paprikapoeder toevoegen en 1 min. meebakken. Bonen afgieten en toevoegen. Rest rauwkost erdoor roeren en op laag vuur al roerende warm laten worden. Met zout en peper op smaak brengen. Bonen over 4 borden verdelen, schnitzels ernaast leggen en knoflook-groenten'cream' erbij scheppen.
Schnitzel met knoflook-groenten'cream'
hoofdgerecht
4 personen
503 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Prei wassen en in zeer smalle ringen snijden. Augurkjes grof hakken. Knoflook pellen en fijnhakken. In schaaltje augurk, helft knoflook, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl zout, 1/2 zakje rauwkost en sour cream mengen. Eventueel wat zoetzuur vocht van augurken toevoegen. Olie in ruime koekenpan verhitten en wienerschnitzels aan beide kanten in ca. 8 min. bruin en gaar bakken. In diepe pan 1 el olie verhitten, prei 5 min. bakken. Rest knoflook en 1 1/2 tl paprikapoeder toevoegen en 1 min. meebakken. Bonen afgieten en toevoegen. Rest rauwkost erdoor roeren en op laag vuur al roerende warm laten worden. Met zout en peper op smaak brengen. Bonen over 4 borden verdelen, schnitzels ernaast leggen en knoflook-groenten'cream' erbij scheppen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g prei
6 zoetzure augurken
4 teentjes knoflook
2 theelepels paprikapoeder
2 zakjes rauwkost
1 beker zure room
3 eetlepels zonnebloemolie
1 schaaltje wienerschnitzels
2 blikjes kidneybonen