Aardappelschijfjes in bodempje water in ca. 2 minuten gaarkoken. Aardappels afspoelen onder koud water en laten afkoelen. Intussen ui pellen en snipperen. Augurken in stukjes snijden. Haringen in reepjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Aardappelschijfjes in stukjes snijden. In grote kom aardappel, bietjes, augurk, appel, ui en yogonaise mengen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat haringnat. Voor serveren salade tenminste 1 uur in koelkast laten staan. Lekker met stokbrood.
Haringsalade met bietjes & aardappel
Haringsalade met bietjes & aardappel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011712_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Aardappelschijfjes in bodempje water in ca. 2 minuten gaarkoken. Aardappels afspoelen onder koud water en laten afkoelen. Intussen ui pellen en snipperen. Augurken in stukjes snijden. Haringen in reepjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Aardappelschijfjes in stukjes snijden. In grote kom aardappel, bietjes, augurk, appel, ui en yogonaise mengen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat haringnat. Voor serveren salade tenminste 1 uur in koelkast laten staan. Lekker met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pak aardappelschijfjes
1 ui
10 kleine zoetzure augurken
2 potten zure haring
1 zure appel
1 schaaltje geraspte bietjes
8 eetlepels yogonaise
0 zout en peper