Spinaziestamppot met kip

Romige stamppot met kruidige kip en een lekkere bite van amandelen.

480 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de ui. Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Laat de spinazie op laag vuur ontdooien en laat zodra de spinazie ontdooid is even uit lekken in een vergiet.

  2. Bak de ui glazig in de boter, bak het kerriepoeder 1 min. mee. Wrijf de kipfilets in met peper en zout en leg deze tussen de ui. Bak de kip in 10 min. rondom bruin en gaar. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Giet de aardappelen af en stamp met de crème fraîche tot een puree. Meng het uimengsel met het bakvet en de helft van het amandelschaafsel door de puree.

  3. Schep de spinazie in gedeelten door puree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilets in plakjes. Verdeel de stamppot over de borden en leg de plakjes kip erop. Garneer met de rest van het amandelschaafsel.

Spinaziestamppot met kip

Romige stamppot met kruidige kip en een lekkere bite van amandelen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig