Groenten in gelei

90 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de aspergetips en tuinerwten 1-2 minuten in water met zout en spoel koud af. Maak courgettelinten met een kaasschaaf en halveer ze in de lengte. Kook ze 1 minuut in een laagje water. Laat even afkoelen. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op. Schenk de witte wijn erbij, haal de pan van het vuur. Roer de goed uitgeknepen gelatine erdoor. Schep de tuinerwten en de peterselie door elkaar en schep ze in de met huishoudfolie beklede cakevorm. Leg er een laagje kaasblokjes bovenop, daarboven de citroenrasp en bestrooi dit met peper. Drapeer de courgettelinten over de kaasblokjes en leg de aspergetips erbovenop. Schenk het gelatinemengsel over de vulling. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Stort de groenten in gelei voorzichtig op een schaal.

Groenten in gelei

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig