Meng de knoflook en het sjalotje met het gehakt. Voeg het ei, de paneermeel en de kerriepoeder toe. Kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen rondom bruin. Braad de gehaktballen 20 minuten. Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe deze bij de bijna gare gehaktballen. Laat de ballen nog 5 minuten smoren in de saus. Lekker met rijst en stoomgroenten.
Door de gehaktballen een halfuur in de koelkast te laten rusten, blijven ze tijdens het braden beter in vorm.
- algemeenMarcel Hamers is category manager vlees bij Albert Heijn: 'Het idee om gehaktballen in kerrie te smoren is een aantal jaren geleden ontstaan. Sindsdien is het mijn favoriete gehaktballenrecept. Hoe het zo gekomen is? Ik reis graag door Azië en vind de oosterse keuken heerlijk. Sinds ik in 2001 een fietstocht heb gemaakt van vierduizend kilometer door Thailand en Vietnam, kom ik er regelmatig terug. Niet alleen vanwege het eten natuurlijk, maar ik geniet wel heel erg van de specifieke geuren en smaken. Ik maak zelf ook steeds vaker oosterse gerechten. Als fervent koker experimenteer ik graag: snufje van dit, snufje van dat, beetje kruiden erbij. Dat doe ik ook met gehaktballen. Na mijn kennismaking met Azië hebben die een oosters tintje gekregen. Doordat ze in kerriesaus worden gesmoord, zijn ze lekker pittig van smaak. Zo vind ik ze op hun allerlekkerst. Eerlijk gezegd maak ik nooit meer een ouderwetse Hollandse gehaktbal naar grootmoeders recept.'
De gehaktbal van Marcel Hamers
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005026_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
325 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Meng de knoflook en het sjalotje met het gehakt. Voeg het ei, de paneermeel en de kerriepoeder toe. Kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen rondom bruin. Braad de gehaktballen 20 minuten. Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe deze bij de bijna gare gehaktballen. Laat de ballen nog 5 minuten smoren in de saus. Lekker met rijst en stoomgroenten.
Door de gehaktballen een halfuur in de koelkast te laten rusten, blijven ze tijdens het braden beter in vorm.
algemeen:Marcel Hamers is category manager vlees bij Albert Heijn: 'Het idee om gehaktballen in kerrie te smoren is een aantal jaren geleden ontstaan. Sindsdien is het mijn favoriete gehaktballenrecept. Hoe het zo gekomen is? Ik reis graag door Azië en vind de oosterse keuken heerlijk. Sinds ik in 2001 een fietstocht heb gemaakt van vierduizend kilometer door Thailand en Vietnam, kom ik er regelmatig terug. Niet alleen vanwege het eten natuurlijk, maar ik geniet wel heel erg van de specifieke geuren en smaken. Ik maak zelf ook steeds vaker oosterse gerechten. Als fervent koker experimenteer ik graag: snufje van dit, snufje van dat, beetje kruiden erbij. Dat doe ik ook met gehaktballen. Na mijn kennismaking met Azië hebben die een oosters tintje gekregen. Doordat ze in kerriesaus worden gesmoord, zijn ze lekker pittig van smaak. Zo vind ik ze op hun allerlekkerst. Eerlijk gezegd maak ik nooit meer een ouderwetse Hollandse gehaktbal naar grootmoeders recept.'
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 teen knoflook
1 sjalotje
400 g rundergehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels boter
1 pakje kerriesaus