Verhit de boter in een braadpan en schroei hierin de karbonades aan beide zijden bruin. Draai het vuur laag en roer de pruimen, het vijfkruidenpoeder en zout naar smaak erdoor. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in 45 minuten gaar worden.
- combinatietipLekker met (panklare) aardappelpuree en een groene salade.
Zoetkruidig varkensvlees
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005037_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een braadpan en schroei hierin de karbonades aan beide zijden bruin. Draai het vuur laag en roer de pruimen, het vijfkruidenpoeder en zout naar smaak erdoor. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in 45 minuten gaar worden.
combinatietip:Lekker met (panklare) aardappelpuree en een groene salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
30 g ongezouten roomboter
4 schouderkarbonades
250 g gewelde pruimen zonder pit
2 tl 5 kruidenpoeder