Halveer de pruimen. Leg de pruimen met de snijkant naar boven tegen elkaar aan, rangschik en besprenkel met sherry. Laat de sherry ca. 5 min. intrekken. Rol vervolgens in elk vleesplakje een halve pruim.
Leg de rolletjes in de lepelholten. Verwarm in een pan de cranberrycompote iets en schep over de rolletjes. Garneer de lepels met de takjes kervel en serveer op een schaal.
Eendenborst met sherrypruimen
Een luxe hapje met cranberrycompote en een takje kervel.
Eendenborst met sherrypruimen
Een luxe hapje met cranberrycompote en een takje kervel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009596_220x162_JPG.jpg)
10 personen
45 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de pruimen. Leg de pruimen met de snijkant naar boven tegen elkaar aan, rangschik en besprenkel met sherry. Laat de sherry ca. 5 min. intrekken. Rol vervolgens in elk vleesplakje een halve pruim.
Leg de rolletjes in de lepelholten. Verwarm in een pan de cranberrycompote iets en schep over de rolletjes. Garneer de lepels met de takjes kervel en serveer op een schaal.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
6 gewelde pruimen zonder pit
1 el droge sherry
125 g gerookte eendenborstfilet
4 el cranberrycompote
6 takjes kervel