Gepeperde boerenkoolstamppot

Boerenkool op de oosterse en vegatoer: met sambal, ketjap en vegetarische balletjes.

660 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

zeer pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng de aardappelen en boerenkool in laagje water met zout naar smaak aan de kook en laat ze in ca. 20 min gaarkoken. Giet de aardappelen af.

  2. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak hierin de balletjes in ca. 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ketjap, sambal en het water toe en kook 1 min.

  3. Stamp de aardappelen en boerenkool fijn met de rest van de boter, melk, sambal en zout naar smaak. Roer de helft van de uitjes door de stamppot. Schep de stamppot op de borden en verdeel de balletjes met jus en de rest van de uitjes erover.

  • Boerenkool

    Instructievideo - 04:42 min.

Gepeperde boerenkoolstamppot

Boerenkool op de oosterse en vegatoer: met sambal, ketjap en vegetarische balletjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig