Verwarm de zonnebloemolie in een grote pan en fruit de ui lichtbruin. Roer de rijst en de blokjes peen erdoor. Zorg dat alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje olie. Rasp de citroenschil erboven. Voeg de massalakruiden toe en schenk de kippenbouillon er in scheutjes bij terwijl je blijft roeren. (Voeg een scheut pas toe als de vorige geheel is opgenomen.) Na circa 20 minuten is de rijst gaar. Verwijder het vel van de makreel en snijd hem daarna in plakjes. Schep de risotto op een grote schaal en garneer met de makreel, de plakjes gekookt ei en de peterselie.
- algemeenKedgeree is oorspronkelijk een Indiase rijst- en linzenschotel ('khichri'). De Engelsen hebben een eigen draai aan het gerecht gegeven door de linzen te vervangen door vis.
Kedgeree
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080245_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de zonnebloemolie in een grote pan en fruit de ui lichtbruin. Roer de rijst en de blokjes peen erdoor. Zorg dat alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje olie. Rasp de citroenschil erboven. Voeg de massalakruiden toe en schenk de kippenbouillon er in scheutjes bij terwijl je blijft roeren. (Voeg een scheut pas toe als de vorige geheel is opgenomen.) Na circa 20 minuten is de rijst gaar. Verwijder het vel van de makreel en snijd hem daarna in plakjes. Schep de risotto op een grote schaal en garneer met de makreel, de plakjes gekookt ei en de peterselie.
algemeen:Kedgeree is oorspronkelijk een Indiase rijst- en linzenschotel ('khichri'). De Engelsen hebben een eigen draai aan het gerecht gegeven door de linzen te vervangen door vis.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 eetlepels zonnebloemolie
1 ui
300 g risottorijst
300 g winterpeen
1 citroen
2 theelepels massalakruiden
750 ml kippenbouillon
200 g makreelfilet
3 kleine eieren
1 schaaltje verse peterselie