Breng het water aan de kook in een ketel of hapjespan en bewaar daarna in een thermosfles. Snijd de courgette in blokjes. Verhit vervolgens de boter in de hapjespan. Fruit de courgette 5 min. Schep regelmatig om. Voeg de rijst en kruidenpasta toe, bak 2 min. mee en roer goed door. Schenk er het water bij en blijf roeren. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur koken. Schep regelmatig om.
Snijd de tomaat in parten en de bosui in dunne ringetjes. Schep de makreel, tomaat en bosui door de rijst. Doe de deksel op de pan en laat nog 10-12 min. op laag vuur garen. Schep regelmatig om.
Snijd de peterselie fijn. Haal de pan van het vuur en bestrooi met de peterselie. Lekker met gekookte eieren.
Camping kedgeree
Dit Indiase rijstgerecht moeilijk om te maken? Welnee, niet in deze simpele maar heerlijke variant.
- variatietipVariatie 1: Met kip en boemboe. Bak in plaats van de courgette 300 g kipfilet in blokjes 5 min. Vervang de kruidenpasta door boemboe voor nasi goreng (bakje 100 g) en voeg dit samen met de rijst toe. Schep bij stap 2 nasi-bamigroenten (schaal 450 g) en 1 bakje champignons (250 g) in kwarten door de rijst in plaats van de tomaten, bosui en makreel. Voeg de fijngesneden peper uit het pakket toe als u van pittig houdt of laat deze weg als er bijv. kinderen mee-eten.
- variatietipVariatie 2: Met chorizo en spinazie. Bak in plaats van de courgette 1 chorizo (worst, 250 g) in blokjes 5 min. Schep bij stap 2 vervolgens 2 zakken spinazie (a 300 g) in delen door de rijst in plaats van de tomaten, bosui en makreel.
Camping kedgeree
Dit Indiase rijstgerecht moeilijk om te maken? Welnee, niet in deze simpele maar heerlijke variant.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008327_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
30 min. bereiden
1 min. wachten
Aan de slag
Breng het water aan de kook in een ketel of hapjespan en bewaar daarna in een thermosfles. Snijd de courgette in blokjes. Verhit vervolgens de boter in de hapjespan. Fruit de courgette 5 min. Schep regelmatig om. Voeg de rijst en kruidenpasta toe, bak 2 min. mee en roer goed door. Schenk er het water bij en blijf roeren. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur koken. Schep regelmatig om.
Snijd de tomaat in parten en de bosui in dunne ringetjes. Schep de makreel, tomaat en bosui door de rijst. Doe de deksel op de pan en laat nog 10-12 min. op laag vuur garen. Schep regelmatig om.
Snijd de peterselie fijn. Haal de pan van het vuur en bestrooi met de peterselie. Lekker met gekookte eieren.
variatietip:Variatie 1: Met kip en boemboe. Bak in plaats van de courgette 300 g kipfilet in blokjes 5 min. Vervang de kruidenpasta door boemboe voor nasi goreng (bakje 100 g) en voeg dit samen met de rijst toe. Schep bij stap 2 nasi-bamigroenten (schaal 450 g) en 1 bakje champignons (250 g) in kwarten door de rijst in plaats van de tomaten, bosui en makreel. Voeg de fijngesneden peper uit het pakket toe als u van pittig houdt of laat deze weg als er bijv. kinderen mee-eten.
variatietip:Variatie 2: Met chorizo en spinazie. Bak in plaats van de courgette 1 chorizo (worst, 250 g) in blokjes 5 min. Schep bij stap 2 vervolgens 2 zakken spinazie (a 300 g) in delen door de rijst in plaats van de tomaten, bosui en makreel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 ml water
30 g ongezouten roomboter
2 courgette
325 g gele rijst
80 g tikka masala kruidenpasta
250 g makreelfilets in blik
280 g tastytomtomaten
3 stuks bosuien
20 g verse platte peterselie