Pittige kedgeree met tonijn

Een heerlijk Engels rijstgerecht van Indiase afkomst.

455 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en snijd ze in kwarten.

  2. Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de selderij fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de bosui in ringen.

  3. Laat de tonijn uitlekken en vang van 1 blikje de olie op. Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en voeg de rijst toe. Maak los met een vork. Voeg de currypoeder, peper en eventueel zout toe. Bak al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur.

  4. Voeg de tomaat, ¾ van de selderij, de paprika en bosui toe en bak 2 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep er voorzichtig de helft van de tonijn door. Leg de eipartjes en de rest van de tonijn erop en garneer met de rest van de selderij.

  • combinatietipLekker met partjes citroen.
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Pittige kedgeree met tonijn

Een heerlijk Engels rijstgerecht van Indiase afkomst.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig