Komkommerroerbak met sesam & omelet

Deze Japanse roerbak heeft alles: supersnel, vegetarisch, voordelig, slank én superlekker!

450 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in ca. 2 min. goudbruin.

  2. Klop de eieren los en breng eventueel op smaak met zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van de eieren in 6 min. een omelet. Keer als het ei is gestold. Neem uit de pan en snijd in reepjes.

  3. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften in plakjes. Bereid de 1-minuutrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

  4. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de Japanse wokmix 2 min. Voeg de komkommer toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de misosoep en sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de groenten erop. Verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.

  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Komkommerroerbak met sesam & omelet

Deze Japanse roerbak heeft alles: supersnel, vegetarisch, voordelig, slank én superlekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig