Kook de rijst in een ruime pan water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de sperziebonen mee. Giet af en laat 5 min. afkoelen op een schaal.
Laat ondertussen de kappertjes uitlekken, maar vang het vocht op. Doe de helft van de kappertjes met het vocht, de helft van de tonijn inclusief de olie, mayonaise en de helft van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper de sjalotten en snijd de tomaatjes fijn. Laat de rest van de tonijn uitlekken. Snijd de rest van de dille grof. Meng ⅓ van de tonijnsaus, de tonijn, sjalot, tomaatjes en de rest van de kappertjes door de rijst. Verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de overgebleven dille en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rijstsalade met tonijn-dillesaus
Deze zomerse, frisse maaltijdsalade met rijst, sperziebonen en tonijn-dillesaus staat binnen 15 min. op tafel. Lekker voor thuis of op de camping.
15 min. bereiden
9 ingrediënten
- bereidingstipJe kunt de tonijnsaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- vegantipVervang de tonijn door een plantaardig alternatief voor tonijn. Het recept is dan niet meer glutenvrij.
- bereidingstipJe kunt de rijst ook in de pan laten afkoelen en alles daarin mengen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Rijstsalade met tonijn-dillesaus
Deze zomerse, frisse maaltijdsalade met rijst, sperziebonen en tonijn-dillesaus staat binnen 15 min. op tafel. Lekker voor thuis of op de camping.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD191808_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in een ruime pan water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de sperziebonen mee. Giet af en laat 5 min. afkoelen op een schaal.
Laat ondertussen de kappertjes uitlekken, maar vang het vocht op. Doe de helft van de kappertjes met het vocht, de helft van de tonijn inclusief de olie, mayonaise en de helft van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper de sjalotten en snijd de tomaatjes fijn. Laat de rest van de tonijn uitlekken. Snijd de rest van de dille grof. Meng ⅓ van de tonijnsaus, de tonijn, sjalot, tomaatjes en de rest van de kappertjes door de rijst. Verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de overgebleven dille en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:Je kunt de tonijnsaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
vegantip:Vervang de tonijn door een plantaardig alternatief voor tonijn. Het recept is dan niet meer glutenvrij.
bereidingstip:Je kunt de rijst ook in de pan laten afkoelen en alles daarin mengen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
600 g diepvries gebroken sperziebonen
100 g kappertjes
320 g tonijnstukken in zonnebloemolie
4 el mayonaise
15 g verse dille
2 sjalotten
120 g semi-zongedroogde tomaten
20 g pijnboompitten
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker