Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2 min. Voeg de spitskool toe en bak 5 min. mee.
Voeg de kerriepoeder, groentesausmix en het water toe, roer goed en laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Verdeel de rijst en het spitskoolmengsel over de borden.
Roergebakken spitskool met spekjes
Spitskool wokken, wij zijn er dol op! Deze groente leent zich perfect voor Aziatische gerechten.
- vegatipBekijk ook dit recept
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Roergebakken spitskool met spekjes
Spitskool wokken, wij zijn er dol op! Deze groente leent zich perfect voor Aziatische gerechten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD128902_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
450 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2 min. Voeg de spitskool toe en bak 5 min. mee.
Voeg de kerriepoeder, groentesausmix en het water toe, roer goed en laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Verdeel de rijst en het spitskoolmengsel over de borden.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R8032/roergebakken-spitskool-met-cashewnoten)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g witte snelkookrijst
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
250 g magere spekblokjes
800 g gesneden spitskool
2 el kerriepoeder
29 g Knorr groentesaus
300 ml kraanwater