Taart met drie soorten tomaat van Anne-Karine Zeeman

340 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 25 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek de ovenschaal met bladerdeeg, druk de randen deeg goed tegen elkaar aan.

  2. Bestrijk het deeg met de tomatentapenade, op een rand van 3 cm na. Beleg de bodem met de plakken trostomaat en verdeel de cherrytomaatjes erover. Leg de takjes rozemarijn erop en druppel de olie en balsamicoazijn over de tomaten.

  3. Bestrijk de randen van de taart met losgeklopt eigeel en bak hem 10 minuten in de oven (het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt). Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de salami over de taart en bak hem nog eens 10-15 minuten tot de randen goudgeel zijn en de salami krokant is.

  4. Strooi naar smaak zout, (versgemalen) peper en tijm over de taart. Lekker met een groene salade.

  • algemeenDeze taart ziet er altijd prachtig uit: in een grote ovenschaal of in eenpersoonsschaaltjes.

Taart met drie soorten tomaat van Anne-Karine Zeeman

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig