In kommetje tapenade mengen met azijn, olie, paprikapoeder en rozemarijn. Lamsracks rondom goed met marinade inwrijven. In schaal leggen, afdekken en lamsracks in koelkast 1 uur marineren.
Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Lamsracks met botkant boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en lamsracks voor rosé ca. 10 en voor bijna gaar ca. 15 min. grillen. Lamsracks keren en met deksel op barbecue nog 5 min. grillen. Lamsracks op plank leggen, afdekken met halfronde deksel of aluminiumfolie en 5 min. laten rusten. Lamsracks tussen ribbetjes los snijden en met zout en peper bestrooien. Lekker met gegrilde groentesalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
- algemeenOnmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.
Toscaanse lamsrack
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_058572_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
335 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
In kommetje tapenade mengen met azijn, olie, paprikapoeder en rozemarijn. Lamsracks rondom goed met marinade inwrijven. In schaal leggen, afdekken en lamsracks in koelkast 1 uur marineren.
Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Lamsracks met botkant boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en lamsracks voor rosé ca. 10 en voor bijna gaar ca. 15 min. grillen. Lamsracks keren en met deksel op barbecue nog 5 min. grillen. Lamsracks op plank leggen, afdekken met halfronde deksel of aluminiumfolie en 5 min. laten rusten. Lamsracks tussen ribbetjes los snijden en met zout en peper bestrooien. Lekker met gegrilde groentesalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
algemeen:Onmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 eetlepels tapenade van zongedroogde tomaten
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie
½ theelepel paprikapoeder
2 eetlepels verse rozemarijn
4 lamsracks
Dit heb je nodig
barbecue met boldeksel