Pasta koken volgens aanwijzingen op verpakking. Mozzarella in 8 plakjes snijden. 8 blaadjes basilicum loshalen, rest blaadjes in reepjes snijden en takjes fijnsnijden. Filetlapjes bestrooien met zout en peper naar smaak. Helft olie in koekenpan verhitten. Hierin filetlapjes 1 min. bakken. Filetlapjes omkeren en op elk een blaadje basilicum en plakje mozzarella leggen. Met deksel op pan in ca. 2 min. kaas laten smelten en vlees gaar laten worden. Komkommer in 3 stukken en vervolgens in reepjes snijden. Dressing roeren van rest olie, mosterd, suiker, azijn en naar smaak zout en peper. Mengen met slablaadjes, komkommer en basilicumtakjes. Pasta over 4 borden verdelen, naar smaak jus erover sprenkelen en bestrooien met basilicumreepjes. Filetlapjes en salade erbij scheppen.
Filetlapjes met mozzarella en basilicum
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013830_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
726 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Pasta koken volgens aanwijzingen op verpakking. Mozzarella in 8 plakjes snijden. 8 blaadjes basilicum loshalen, rest blaadjes in reepjes snijden en takjes fijnsnijden. Filetlapjes bestrooien met zout en peper naar smaak. Helft olie in koekenpan verhitten. Hierin filetlapjes 1 min. bakken. Filetlapjes omkeren en op elk een blaadje basilicum en plakje mozzarella leggen. Met deksel op pan in ca. 2 min. kaas laten smelten en vlees gaar laten worden. Komkommer in 3 stukken en vervolgens in reepjes snijden. Dressing roeren van rest olie, mosterd, suiker, azijn en naar smaak zout en peper. Mengen met slablaadjes, komkommer en basilicumtakjes. Pasta over 4 borden verdelen, naar smaak jus erover sprenkelen en bestrooien met basilicumreepjes. Filetlapjes en salade erbij scheppen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g fusilli
1 bol mozzarella
1 schaaltje verse basilicum
8 filetlapjes
5 eetlepels olijfolie
1 komkommer
1 theelepel mosterd
1 theelepel suiker
3 eetlepels azijn
1 kropsla