Varkenshaas en pijnboompitten in filodeeg

660 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een braad- of koekenpan. Bak de varkenshaasjes rondom bruin. Laat ze even afkoelen en bestrooi met zout en peper naar smaak. Snijd het vlees over de lengte tweederde in. Stamp of maal de pijnboompitten met een handje spinazie, het basilicum en 2 el olijfolie tot een grove pasta. Breng op smaak met zeezout en (versgemalen) peper en smeer in het vlees. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg 2 vellen filodeeg overlappend op elkaar. Leg het varkenshaasje erop, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg eromheen (als een loempia). Bestrijk het filodeeg met wat bakvet van de varkenshaasjes en bak ze in de oven op de ingevette bakplaat in 20-25 min. gaar en knapperig. Kook de peentjes in de room met wat water 10-15 min. Giet af en maal ze met het citroensap, 50 ml olijfolie, zout en peper tot een romige saus.

  • algemeenLauwwarme spinaziesalade, bijgerecht voor 4 personen: neem 450 g spinazie en houd een handvol achter voor het hoofdgerecht. Dompel de spinazie even in kokend water en laat uitlekken. Fruit 2 tenen gesneden knoflook in 3 el olie. Verwarm de spinazie kort mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer met 2 el gedroogde tomaatjes (pot).

Varkenshaas en pijnboompitten in filodeeg

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig