Roomkaastaart met groenten en tijm

Kort roergebakken en dan hup de oven in! Lekker veel groenten met een mediterraans tintje.

635 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het deeg ontdooien. Smeer de springvorm in met ⅓ van de olie. Bekleed de vorm met deeglapjes.

  2. Snijd de bleekselderij in schijfjes. Snijd de paprika in repen. Verhit olijfolie in de koekenpan. Bak de bleekselderij, paprika en prei samen met de tijm al omscheppend op hoog vuur 5-6 min. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Pureer met een staafmixer de roomkaas, eieren en slagroom tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Schep ⅘ van de kaas door de groenten. Schep de groenten in de met deeg beklede vorm. Giet het ei-roommengsel erover en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar.

  • Bakvormen bekleden

    Instructievideo - 02:06 min.

Roomkaastaart met groenten en tijm

Kort roergebakken en dan hup de oven in! Lekker veel groenten met een mediterraans tintje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig