Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren 7 minuten, pel en halveer ze. Snijd intussen de ui in dunne partjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Roer de mild curry erbij en roerbak 5 minuten. Voeg het water en de kookroom toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg de bloemkool- en broccoliroosjes toe, roer ze om en stoof de groenten op laag vuur in ca. 15 min. gaar. Leg na 10 min. de eieren in de saus en warm ze mee.
Verdeel de Indiase groentecurry met de gehalveerde eieren over diepe borden en serveer de rijst erbij.
Indiase groentecurry
Een fijne, milde curryvariant met eieren.
Indiase groentecurry
Een fijne, milde curryvariant met eieren.
hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren 7 minuten, pel en halveer ze. Snijd intussen de ui in dunne partjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Roer de mild curry erbij en roerbak 5 minuten. Voeg het water en de kookroom toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg de bloemkool- en broccoliroosjes toe, roer ze om en stoof de groenten op laag vuur in ca. 15 min. gaar. Leg na 10 min. de eieren in de saus en warm ze mee.
Verdeel de Indiase groentecurry met de gehalveerde eieren over diepe borden en serveer de rijst erbij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
350 g basmatirijst
6 middelgrote eieren
3 el traditionele olijfolie
125 ml milde currypasta
100 ml water
125 ml kookroom
700 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes