Pasta met zalm, roomkaas en courgette

Tagliatelle met zalm valt bijna altijd in de smaak. De verse bieslook in dit recept geeft een frisse smaak.

580 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de courgette en de zalm in blokjes van 1 cm. Snijd de bieslook fijn. Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten.

  2. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de courgetteblokjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de zalmblokjes toe en bak 1 min. mee.

  3. Giet de pasta af, maar vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg de roomkaas en kookvocht toe aan de groente. Zet het vuur uit en laat de roomkaas smelten. Voeg de bieslook toe en meng de saus met de pasta. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Serveer de citroenpartjes erbij.

  • variatietipJe kunt deze pasta met zalm ook met volkoren tagliatelle maken.
  • combinatietipLiever extra groente? Voeg extra courgette toe of gemarineerde artisjokharten.
  • serveertipLekker met een salade.
  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

Pasta met zalm, roomkaas en courgette

Tagliatelle met zalm valt bijna altijd in de smaak. De verse bieslook in dit recept geeft een frisse smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig