Schil de appels, snijd ze elk in 4 stukken en haal het klokhuis eruit. Snij de 4 stukken daarna in partjes. Klop een dressing van het citroensap, de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Schep hier de appel door. Verwijder de schil van de meloen en snijd de vrucht in halve partjes. Snijd de kip in dunne plakjes.
Schep de rucola op een bord, verdeel de aangemaakte appel erover, de plakjes kip en de stukken meloen.
- combinatietipLekker met knapperig ciabattabrood.
- variatietipGebruik de rest van de crème fraîche om een pasta lekker romig te maken.
Fruitige kipsalade
hoofdgerecht
4 personen
175 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de appels, snijd ze elk in 4 stukken en haal het klokhuis eruit. Snij de 4 stukken daarna in partjes. Klop een dressing van het citroensap, de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Schep hier de appel door. Verwijder de schil van de meloen en snijd de vrucht in halve partjes. Snijd de kip in dunne plakjes.
Schep de rucola op een bord, verdeel de aangemaakte appel erover, de plakjes kip en de stukken meloen.
combinatietip:Lekker met knapperig ciabattabrood.
variatietip:Gebruik de rest van de crème fraîche om een pasta lekker romig te maken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 groene appels
2 el citroensap
2 el crème fraîche
½ galiameloen
300 g gerookte kipfilet
75 g rucola