Snijd grote stukken aardappel doormidden. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de ui goudbruin. Roer de kerriepoeder door de ui en roerbak 1 minuut. Schep de groentemix en courgette erbij en roerbak 5 minuten. Voeg 300 ml water en de tomatenblokjes toe en breng de curry al roerend aan de kook. Schep de aardappelen erdoor en stoof het gerecht afgedekt op laag vuur 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de yoghurt door het gerecht en warm het zachtjes op, zonder het te laten koken.
- algemeenWeetje! Yoghurt bevat minder vet dan crème fraîche, waardoor het bij hoge temperatuur gaat schiften.
Groentecurry met yoghurt
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014197_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
410 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd grote stukken aardappel doormidden. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de ui goudbruin. Roer de kerriepoeder door de ui en roerbak 1 minuut. Schep de groentemix en courgette erbij en roerbak 5 minuten. Voeg 300 ml water en de tomatenblokjes toe en breng de curry al roerend aan de kook. Schep de aardappelen erdoor en stoof het gerecht afgedekt op laag vuur 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de yoghurt door het gerecht en warm het zachtjes op, zonder het te laten koken.
algemeen:Weetje! Yoghurt bevat minder vet dan crème fraîche, waardoor het bij hoge temperatuur gaat schiften.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pak aardappelen
4 el olie
1 ui
2 el kerriepoeder
1 zak groentemix
1 courgette
1 blik tomatenblokjes
300 g Griekse yoghurt