Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit 2 el olie in een grote pan en fruit de ui 2 min. Voeg de winterpeen toe en bak 3 min. mee. Leg de aardappelen op de winterpeen en voeg zoveel water toe tot alles net onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Kook in 20 min. gaar.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de falafel in 4-5 min. goudbruin.
Stamp de aardappelen en winterpeen met de pureestamper tot puree. Voeg de yoghurt en koriander toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de falafel.
Hutspot, yoghurt en koriander
- algemeenGriekse yoghurt is ook lekker met honing en 1 el grof gehakte walnoten.
Hutspot, yoghurt en koriander
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007903_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
670 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit 2 el olie in een grote pan en fruit de ui 2 min. Voeg de winterpeen toe en bak 3 min. mee. Leg de aardappelen op de winterpeen en voeg zoveel water toe tot alles net onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Kook in 20 min. gaar.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de falafel in 4-5 min. goudbruin.
Stamp de aardappelen en winterpeen met de pureestamper tot puree. Voeg de yoghurt en koriander toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de falafel.
algemeen:Griekse yoghurt is ook lekker met honing en 1 el grof gehakte walnoten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1¼ kg aardappelen
4 el olijfolie
2 uien
4 x 125 g winterpeen
2 schaaltjes falafel
½ beker Griekse yoghurt
1 bakje koriander
Dit heb je nodig
pureestamper