Boven kom zelfrijzend bakmeel met zout zeven. In midden kuiltje maken en 225 ml koud water en olie erin schenken en van midden uit met lepel door bloem mengen. Deeg 3 min. doorkneden en, afgedekt, 15 min. laten rusten. Deeg op plank of bakplaat tot cirkel ca. 1 cm dikte uitdrukken. Pizzabodem afdekken met huishoudfolie en tot gebruik bewaren.
Pizzabodem op goed ingevet rooster 3 min. grillen. Pizzabodem met gegrilde kant naar boven op plank of bakplaat leggen. Gegrilde kant met pesto bestrijken en goed uitgelekte tomaatstukjes erover verdelen. Tomaat bestrooien met pizzakruiden en naar smaak zout en peper. Mozzarellabolletjes over pizza verdelen. Pizza van plank op goed ingevet rooster schuiven. Barbecue sluiten of deksel over pizza leggen en pizza nog 5 min. grillen. Pizza op plank schuiven en in 12 punten snijden.
- algemeenHeel bijzonder; gegrilde pizza. Vooral het deeg krijgt een heel apart lichtgerookt smaakje. Dit deeg is eenvoudig en bijna overal te bereiden. Wie het nog makkelijker wil, kan ook een kant-en-klare mix voor pizzadeeg gebruiken.
Gegrilde pizza met tomaat en mozzarella
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_058530_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
12 porties
145 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Boven kom zelfrijzend bakmeel met zout zeven. In midden kuiltje maken en 225 ml koud water en olie erin schenken en van midden uit met lepel door bloem mengen. Deeg 3 min. doorkneden en, afgedekt, 15 min. laten rusten. Deeg op plank of bakplaat tot cirkel ca. 1 cm dikte uitdrukken. Pizzabodem afdekken met huishoudfolie en tot gebruik bewaren.
Pizzabodem op goed ingevet rooster 3 min. grillen. Pizzabodem met gegrilde kant naar boven op plank of bakplaat leggen. Gegrilde kant met pesto bestrijken en goed uitgelekte tomaatstukjes erover verdelen. Tomaat bestrooien met pizzakruiden en naar smaak zout en peper. Mozzarellabolletjes over pizza verdelen. Pizza van plank op goed ingevet rooster schuiven. Barbecue sluiten of deksel over pizza leggen en pizza nog 5 min. grillen. Pizza op plank schuiven en in 12 punten snijden.
algemeen:Heel bijzonder; gegrilde pizza. Vooral het deeg krijgt een heel apart lichtgerookt smaakje. Dit deeg is eenvoudig en bijna overal te bereiden. Wie het nog makkelijker wil, kan ook een kant-en-klare mix voor pizzadeeg gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
250 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zout
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels groene pesto
1 blik tomatenblokjes
2 theelepels pizzakruiden
150 g minibolletjes mozzarella
Dit heb je nodig
barbecue met boldeksel