Rooster de pijnboompitten en doe ze met de knoflook, de ansjovisfilets, het basilicum (zonder de steel) en de rozijnen in de keukenmachine. Voeg de olie toe en draai er een smeuïge pesto van. Laat de pesto minstens 30 min. op kamertemperatuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Lekker als borrelhapje op een stukje geroosterd brood of door de pasta.
- algemeenJe kunt de pesto maximaal 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een glazen potje in de koelkast afgedekt met vershoudfolie.
Siciliaanse pesto
bijgerecht
4 personen
230 kcal
5 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten en doe ze met de knoflook, de ansjovisfilets, het basilicum (zonder de steel) en de rozijnen in de keukenmachine. Voeg de olie toe en draai er een smeuïge pesto van. Laat de pesto minstens 30 min. op kamertemperatuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Lekker als borrelhapje op een stukje geroosterd brood of door de pasta.
algemeen:Je kunt de pesto maximaal 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een glazen potje in de koelkast afgedekt met vershoudfolie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
25 g pijnboompitten
2 tenen knoflook
2 ansjovisfilets
2 bakjes verse basilicum
1 el rozijnen
5 el olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine