Siciliaanse pasta met tonijn

Combineer pasta met aubergine, tomaat, tonijn en basilicum en je krijgt deze Siciliaanse variant.

525 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de aubergine in blokjes, de tomaat in stukjes en de knoflook fijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de aubergine 2 min. Voeg de knoflook toe, schep de tomaat erdoor en bak nog 5 min. Voeg de rozijnen en tonijn toe en verwarm nog 1 min.

  3. Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de blaadjes van het basilicum, peper en eventueel zout toe. Schep de pasta in diepe borden.

  • variatietipVoeg voor de variatie eens 75 g zwarte olijven zonder pit (potje 240 g) toe aan het gerecht.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Siciliaanse pasta met tonijn

Combineer pasta met aubergine, tomaat, tonijn en basilicum en je krijgt deze Siciliaanse variant.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig