Snijd de aubergine in blokjes, de tomaat in stukjes en de knoflook fijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de aubergine 2 min. Voeg de knoflook toe, schep de tomaat erdoor en bak nog 5 min. Voeg de rozijnen en tonijn toe en verwarm nog 1 min.
Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de blaadjes van het basilicum, peper en eventueel zout toe. Schep de pasta in diepe borden.
Siciliaanse pasta met tonijn
Combineer pasta met aubergine, tomaat, tonijn en basilicum en je krijgt deze Siciliaanse variant.
- variatietipVoeg voor de variatie eens 75 g zwarte olijven zonder pit (potje 240 g) toe aan het gerecht.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Siciliaanse pasta met tonijn
Combineer pasta met aubergine, tomaat, tonijn en basilicum en je krijgt deze Siciliaanse variant.
hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes, de tomaat in stukjes en de knoflook fijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de aubergine 2 min. Voeg de knoflook toe, schep de tomaat erdoor en bak nog 5 min. Voeg de rozijnen en tonijn toe en verwarm nog 1 min.
Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de blaadjes van het basilicum, peper en eventueel zout toe. Schep de pasta in diepe borden.
variatietip:Voeg voor de variatie eens 75 g zwarte olijven zonder pit (potje 240 g) toe aan het gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 schaal trostomaat
1 aubergine
300 g penne
3 el traditionele olijfolie
320 g tonijnmoot in olijfolie
3 el rozijnen
15 g verse basilicum