Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Bestrooi de aubergine royaal met zout en laat 30 min. staan in een vergiet. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Duw het vocht uit de aubergine. Verhit wat van olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine in ca. 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd knoflook fijn. Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 2 min. Voeg de pastasaus toe. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng de saus erdoor. Verdeel over borden en schep de aubergine, pijnboompitten en ricotta erop. Pluk blaadjes basilicum, scheur in stukken en strooi erover.
Pasta met aubergines
Aubergines, pijnboompitten en ricotta: je dagje zonder vlees is op en top genieten.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Pasta met aubergines
Aubergines, pijnboompitten en ricotta: je dagje zonder vlees is op en top genieten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048422_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
665 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Bestrooi de aubergine royaal met zout en laat 30 min. staan in een vergiet. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Duw het vocht uit de aubergine. Verhit wat van olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine in ca. 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd knoflook fijn. Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 2 min. Voeg de pastasaus toe. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng de saus erdoor. Verdeel over borden en schep de aubergine, pijnboompitten en ricotta erop. Pluk blaadjes basilicum, scheur in stukken en strooi erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 aubergines
40 g pijnboompitten
6 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
470 g pastasaus sugo basilicum
300 g penne
250 g ricotta
15 g verse basilicum