Houd wat frambozen apart voor de garnering. Mix de prosecco, het sorbetijs, de wodka en de rest van de frambozen in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk in hoge glazen en garneer met een framboos. Serveer direct.
Frambozen-scroppino
De klassieke sgroppino maak je nog lekkerder door frambozen toe te voegen.
- variatietipKindersgroppino: vervang de prosecco en wodka door cassis en mix het tot een schuimig non-alcoholisch feestdrankje. Je kunt de glazen een extra feestelijk tintje geven door de bovenkant eerst even in water te dopen en dan in suiker.
- algemeenVolgens de overlevering dateert het originele recept voor sgroppino uit 1528. Het drankje werd in Venetië als tussengerecht geserveerd tijdens officiële banketten.
Frambozen-scroppino
De klassieke sgroppino maak je nog lekkerder door frambozen toe te voegen.
4 personen
145 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Houd wat frambozen apart voor de garnering. Mix de prosecco, het sorbetijs, de wodka en de rest van de frambozen in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk in hoge glazen en garneer met een framboos. Serveer direct.
variatietip:Kindersgroppino: vervang de prosecco en wodka door cassis en mix het tot een schuimig non-alcoholisch feestdrankje. Je kunt de glazen een extra feestelijk tintje geven door de bovenkant eerst even in water te dopen en dan in suiker.
algemeen:Volgens de overlevering dateert het originele recept voor sgroppino uit 1528. Het drankje werd in Venetië als tussengerecht geserveerd tijdens officiële banketten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
50 g verse frambozen
300 ml prosecco
4 bollen citroensorbetijs
4 el wodka
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine