In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.
Kipfilet inwrijven met zout. In pan bouillon aan de kook brengen. Kipfilet erin leggen en in 15-20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Kip in bouillon laten afkoelen tot lauwwarm. Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal. Bieslook door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen.
Witte kip met zoute sjalotjes
Witte kip met zoute sjalotjes
hoofdgerecht
4 personen
250 kcal
35 min. bereiden
12 uur wachten
Aan de slag
In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.
Kipfilet inwrijven met zout. In pan bouillon aan de kook brengen. Kipfilet erin leggen en in 15-20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Kip in bouillon laten afkoelen tot lauwwarm. Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal. Bieslook door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
250 g sjalotjes
5 cm verse gemberwortel
2 eetlepels olie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel droge sherry
500 g kipfilet
1 l kippenbouillon
2 eetlepels verse bieslook