Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie).
Haal het steelpannetje met chocolade uit het water en voeg de koude boter toe. Roer totdat de boter is opgelost. Hak de noten van de elitehaver grof en voeg dit samen met de rozijnen toe aan het chocolademengsel. Verkruimel de biscuitjes grof en voeg toe. Meng alles goed en zet 1 uur in de koelkast.
Haal het uit de koelkast en schep het in de lengte op een stuk vershoudfolie, sluit goed af en rol er voorzichtig een rol van 5 cm dik van. Leg wederom 3 uur in de koelkast. Haal de rol vlak voor het serveren door de poedersuiker en snijd hem in dunne plakjes.
- bereidingstipJe kunt de opgerolde chocoladerol 2 à 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar hem in vershoudfolie in de koelkast.
Chocolami
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006257_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
385 kcal
10 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie).
Haal het steelpannetje met chocolade uit het water en voeg de koude boter toe. Roer totdat de boter is opgelost. Hak de noten van de elitehaver grof en voeg dit samen met de rozijnen toe aan het chocolademengsel. Verkruimel de biscuitjes grof en voeg toe. Meng alles goed en zet 1 uur in de koelkast.
Haal het uit de koelkast en schep het in de lengte op een stuk vershoudfolie, sluit goed af en rol er voorzichtig een rol van 5 cm dik van. Leg wederom 3 uur in de koelkast. Haal de rol vlak voor het serveren door de poedersuiker en snijd hem in dunne plakjes.
bereidingstip:Je kunt de opgerolde chocoladerol 2 à 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar hem in vershoudfolie in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
125 g chocolade extra puur 72%
75 g ongezouten roomboter
75 g elitehaver
5 mariabiscuits
3 el poedersuiker
Dit heb je nodig
vershoudfolie