Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter toe. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en goed met de slagroom is gemengd. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Doe de cacao en kokos in 2 aparte diepe borden.
Verdeel het chocolademengsel met behulp van 2 theelepels in kleine porties en rol die tot balletjes. Rol de ene helft door de cacaopoeder en de andere helft door de kokos.
Chocoladetruffels
Dat scheelt: je kunt de truffels drie dagen van tevoren maken.
- bewaartipJe kunt de truffels 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Ganache maken
Instructievideo - 01:43 min.
Chocoladetruffels
Dat scheelt: je kunt de truffels drie dagen van tevoren maken.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_064121_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
40 porties
65 kcal
30 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter toe. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en goed met de slagroom is gemengd. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Doe de cacao en kokos in 2 aparte diepe borden.
Verdeel het chocolademengsel met behulp van 2 theelepels in kleine porties en rol die tot balletjes. Rol de ene helft door de cacaopoeder en de andere helft door de kokos.
bewaartip:Je kunt de truffels 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 40 porties)
200 g chocolade extra puur 72%
150 ml verse slagroom
50 g ongezouten roomboter
4 el cacaopoeder
75 g gemalen kokos