Snijd de gember in plakjes. Breng de slagroom met de gember aan de kook. Neem van het vuur, dek af met een deksel en laat minimaal 30 min. trekken.
Breng de room weer aan de kook, neem van het vuur en los de pure chocolade, de oploskoffie en de boter erin op onder voortdurend roeren. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, verwijder de gember en zet afgedekt met een deksel 4 uur in de koelkast.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm met behulp van 2 theelepels balletjes van ca. 1 1/2 cm doorsnee (quenelles) van het pure chocolademengsel. Schep ze op het papier. Zet de bakplaat in de vriezer en laat de balletjes in 30 min. hard worden. Past de plaat niet in de vriezer, gebruik dan een groot bord.
Smelt de 2 soorten witte chocolade samen au bain-marie. Neem de bakplaat uit de vriezer en doop de balletjes pure chocolade met behulp van twee vorken in de gesmolten witte chocolade. Doe dit snel, anders blijft er donkere chocolade achter. Zet de truffels in de koelkast en laat ze nog 30 min. uitharden. Bestrooi licht met poedersuiker.
Witte chocoladetruffels
Te lekker om te laten deze zelfgemaakte truffels van 3 soorten chocolade en gember.
- algemeenU kunt de chocoladetruffels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.
Quenelles maken
Instructievideo - 01:14 min.
Witte chocoladetruffels
Instructievideo - 02:14 min.
Witte chocoladetruffels
Te lekker om te laten deze zelfgemaakte truffels van 3 soorten chocolade en gember.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_076182_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
25 porties
125 kcal
40 min. bereiden
7 uur wachten
Aan de slag
Snijd de gember in plakjes. Breng de slagroom met de gember aan de kook. Neem van het vuur, dek af met een deksel en laat minimaal 30 min. trekken.
Breng de room weer aan de kook, neem van het vuur en los de pure chocolade, de oploskoffie en de boter erin op onder voortdurend roeren. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, verwijder de gember en zet afgedekt met een deksel 4 uur in de koelkast.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm met behulp van 2 theelepels balletjes van ca. 1 1/2 cm doorsnee (quenelles) van het pure chocolademengsel. Schep ze op het papier. Zet de bakplaat in de vriezer en laat de balletjes in 30 min. hard worden. Past de plaat niet in de vriezer, gebruik dan een groot bord.
Smelt de 2 soorten witte chocolade samen au bain-marie. Neem de bakplaat uit de vriezer en doop de balletjes pure chocolade met behulp van twee vorken in de gesmolten witte chocolade. Doe dit snel, anders blijft er donkere chocolade achter. Zet de truffels in de koelkast en laat ze nog 30 min. uitharden. Bestrooi licht met poedersuiker.
algemeen:U kunt de chocoladetruffels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 25 porties)
4 cm verse gember
150 g pure chocolade 72%
125 ml verse slagroom
1 tl espresso-oploskoffie
50 g ongezouten roomboter
200 g witte chocolade
200 g witte chocolade met crisped rice
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier