Breek de chocolade in stukken. Doe de chocolade in een kleine pan met dikke bodem. Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur al roerend smelten. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Schep het chocolademengsel in de ovenschaal en laat al omscheppend afkoelen. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast opstijven. Dompel een dessertlepel in heet water en schraap grote krullen uit het truffelmengsel. Zeef de cacao en bestuif de krullen. U kunt het truffelmengsel ook in gelijkmatige blokjes snijden en door de gezeefde cacao wentelen. Serveer de truffels op een schaaltje.
- algemeenU kunt de truffels een dag van tevoren bereiden. Dek af met vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast. Laat de truffels voor serveren in 15 min. op kamertemperatuur komen.
Ganache maken
Instructievideo - 01:43 min.
Chocoladetruffels
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003241_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 porties
135 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukken. Doe de chocolade in een kleine pan met dikke bodem. Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur al roerend smelten. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Schep het chocolademengsel in de ovenschaal en laat al omscheppend afkoelen. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast opstijven. Dompel een dessertlepel in heet water en schraap grote krullen uit het truffelmengsel. Zeef de cacao en bestuif de krullen. U kunt het truffelmengsel ook in gelijkmatige blokjes snijden en door de gezeefde cacao wentelen. Serveer de truffels op een schaaltje.
algemeen:U kunt de truffels een dag van tevoren bereiden. Dek af met vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast. Laat de truffels voor serveren in 15 min. op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
200 g pure chocolade
½ bekertje verse slagroom
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 23 cm)