Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de spruitjes de laatste 10 min. mee. Giet af, maar laat een laagje water van 5 mm achter in de pan. Doe de aardappelen en spruitjes terug in de pan. Voeg de olie, knoflook en geitenkaas toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de peterselie en de olijven erdoor en verdeel de stamppot over 4 borden.
- algemeenPeterselie is ook lekker in een soep, stoofpot of salade.
Spruitjesstamppot met geitenkaas en olijven
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006316_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de spruitjes de laatste 10 min. mee. Giet af, maar laat een laagje water van 5 mm achter in de pan. Doe de aardappelen en spruitjes terug in de pan. Voeg de olie, knoflook en geitenkaas toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de peterselie en de olijven erdoor en verdeel de stamppot over 4 borden.
algemeen:Peterselie is ook lekker in een soep, stoofpot of salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappelen
2 zakken geschoonde spruitjes
3 el olijfolie extra vierge
1 teen knoflook
200 g zachte geitenkaas
4 el platte peterselie
1 pot zwarte olijven
Dit heb je nodig
pureestamper