Zuurkoolschotel met geitenkaas en appel

Lichte en zachte smaken: rozijn, appel en frisse geitenkaas.

645 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 35 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min. Meng de appelblokjes, rozijnen en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal.

  2. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel ca. 35 min. totdat hij goudbruin is.

  • algemeen* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kan u de exacte temperatuur bepalen.
  • Zuurkool

    Instructievideo - 04:12 min.

Zuurkoolschotel met geitenkaas en appel

Lichte en zachte smaken: rozijn, appel en frisse geitenkaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig