Aardappelgratin met groente

Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest. En dan heb je een heerlijk slanke Provençaalse gratin.

380 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.

  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel om. Voeg de kikkererwten en Provençaalse kruiden toe. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak ze kort mee. Vet de ovenschaal in. Doe de helft van de bevroren spinazie in de ovenschaal. Bedek met de helft van het aardappelmengsel. Herhaal deze stap.

  3. Snijd de tomaten in plakjes. Bedek de ovenschaal met de tomatenplakjes en de kaas. Bak de aardappelgratin ca. 45 min. in de oven.

  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Aardappelgratin met groente

Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest. En dan heb je een heerlijk slanke Provençaalse gratin.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig