Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en krieltjes ca. 3 minuten bakken. Runderreepjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Paprika en prei toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Fond toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes laten stoven. Peterselie fijn knippen. Stoofpotje op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie.
Provençaals stoofpotje
hoofdgerecht
4 personen
365 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en krieltjes ca. 3 minuten bakken. Runderreepjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Paprika en prei toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Fond toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes laten stoven. Peterselie fijn knippen. Stoofpotje op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 rode paprika's
3 eetlepels olijfolie
1 pak voorgekookte minikrieltjes
300 g Provençaalse (gekruide) runderreepjes
1 zak panklare prei
½ pot vleesfond
1 zakje verse peterselie
0 zout en peper