Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tonijn af, vang de olie op.
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in reepjes. Verhit de tonijnolie in een wok en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en de paprika toe en roerbak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Schep de tonijn, de olijven en de kappertjes erdoor en warm de saus nog ca. 5 min. door, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Serveer direct.
Tonijnpasta met kappertjes
Knoflook, olijven én kappertjes in één pastagerecht... dat is wat je noemt: een smaakexplosie.
- combinatietipKappertjes zijn lang houdbaar en erg lekker in een pasta of een salade.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Tonijnpasta met kappertjes
Knoflook, olijven én kappertjes in één pastagerecht... dat is wat je noemt: een smaakexplosie.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030552_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
425 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tonijn af, vang de olie op.
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in reepjes. Verhit de tonijnolie in een wok en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en de paprika toe en roerbak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Schep de tonijn, de olijven en de kappertjes erdoor en warm de saus nog ca. 5 min. door, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Serveer direct.
combinatietip:Kappertjes zijn lang houdbaar en erg lekker in een pasta of een salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g schelpjespasta
320 g tonijnstukken in olie
1 ui
1 teen knoflook
1 zak paprikamix
400 g tomatenblokjes
50 g zwarte olijven
50 g kappertjes