Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het ontdooide bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
Ontdooi eventuele bevroren groenten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verdeel de groente over de bodem.
Klop de eieren los met de melk. Voeg de kaas en peper en zout toe. Schenk het mengsel over de groenten.
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Klop ondertussen de mayonaise en mosterd los met water en peper. Schep door de sla.
Groentequiche met kaas
Hartige taart met heerlijk groene vulling van sperziebonen, doperwten of snijbonen. Handig voor restjes groenten in de koelkast!
- bereidingstipJe kunt de quiche één dag van tevoren bereiden. Serveer koud of verwarm afgedekt met aluminiumfolie in ca. 20 min. in de oven op 200 °C.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Groentequiche met kaas
Hartige taart met heerlijk groene vulling van sperziebonen, doperwten of snijbonen. Handig voor restjes groenten in de koelkast!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006640_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
435 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het ontdooide bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
Ontdooi eventuele bevroren groenten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verdeel de groente over de bodem.
Klop de eieren los met de melk. Voeg de kaas en peper en zout toe. Schenk het mengsel over de groenten.
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Klop ondertussen de mayonaise en mosterd los met water en peper. Schep door de sla.
bereidingstip:Je kunt de quiche één dag van tevoren bereiden. Serveer koud of verwarm afgedekt met aluminiumfolie in ca. 20 min. in de oven op 200 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 plakjes diepvries bladerdeeg
350 g sperziebonen
3 middelgrote eieren
100 ml halfvolle melk
100 ml geraspte jong belegen kaas 50+
½ el mayonaise
1 tl Franse mosterd
1 el kraanwater
300 g gemengde sla
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)