Snijd de rode peper fijn. Meng met de olie, de knoflook en de Italiaanse kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Leg de kip op een snijplank met de borst naar beneden en snijd de rug doormidden. Druk de kip zover open tot hij opengeklapt blijft liggen. Zo kan hij goed garen in de oven en krijgt hij op de barbecue een lekkere barbecuesmaak. Bestrijk de kip rondom met het oliekruidenmengsel en laat 30 min. intrekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Leg de kip op de bakplaat en bak 35-40 min. in het midden van de oven. Leg de kip daarna op de barbecue en gril nog 10-15 min. Keer voortdurend.
- algemeenU kunt de kip's ochtends al in de oven garen. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Leg de kip vlak voor serveren op de barbecue.
Vlees grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:53 min.
Kip van de barbecue
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_070487_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
265 kcal
25 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
Aan de slag
Snijd de rode peper fijn. Meng met de olie, de knoflook en de Italiaanse kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Leg de kip op een snijplank met de borst naar beneden en snijd de rug doormidden. Druk de kip zover open tot hij opengeklapt blijft liggen. Zo kan hij goed garen in de oven en krijgt hij op de barbecue een lekkere barbecuesmaak. Bestrijk de kip rondom met het oliekruidenmengsel en laat 30 min. intrekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Leg de kip op de bakplaat en bak 35-40 min. in het midden van de oven. Leg de kip daarna op de barbecue en gril nog 10-15 min. Keer voortdurend.
algemeen:U kunt de kip's ochtends al in de oven garen. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Leg de kip vlak voor serveren op de barbecue.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode peper
5 el olijfolie
1 teen knoflook
3 tl Italiaanse kruidenmix
1 hele kip