Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe met 200 ml water en breng aan de kook. Laat 10 min. zacht koken.
Strooi de kaas door de saus en roer tot deze gesmolten is. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenLekker met kort gekookte prei of bloemkool.
- algemeenVariatietip: Vervang voor extra pit de helft van de oude kaas door Gorgonzola.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Tomaten-kaassaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006701_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
150 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe met 200 ml water en breng aan de kook. Laat 10 min. zacht koken.
Strooi de kaas door de saus en roer tot deze gesmolten is. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Lekker met kort gekookte prei of bloemkool.
algemeen:Variatietip: Vervang voor extra pit de helft van de oude kaas door Gorgonzola.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 el olijfolie
2 uien
3 stengels bleekselderij
4 tenen knoflook
2 blikken tomatenblokjes
175 g oude kaas
3 el platte peterselie