Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien en de bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak dit in 4 min. rul en bruin.
Voeg de tomatenblokjes toe en schenk er 200 ml water bij. Laat op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenLekker met spaghetti en geroerbakte spinazie met knoflook.
- algemeenVariatietip: Vervang voor een vegetarische variant het gehakt door 2 schaaltjes tofu roerbakgehakt (à 180 g). Bak 3 min.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Tomaten-gehaktsaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006708_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
165 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien en de bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak dit in 4 min. rul en bruin.
Voeg de tomatenblokjes toe en schenk er 200 ml water bij. Laat op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Lekker met spaghetti en geroerbakte spinazie met knoflook.
algemeen:Variatietip: Vervang voor een vegetarische variant het gehakt door 2 schaaltjes tofu roerbakgehakt (à 180 g). Bak 3 min.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 el olijfolie
2 uien
4 stengels bleekselderij
4 tenen knoflook
300 g gehakt half-om-half
2 blikken tomatenblokjes