Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur 5 min. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Bestrooi met de tijm.
Voeg de tomaat samen met 200 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de champignons toe en laat op laag vuur 15 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenLekker met een slavink en gemengde salade.
- algemeenVariatietip: Bestrooi voor een fris accent de saus met fijngesneden verse bieslook.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Tomaten-champignonsaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006704_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
110 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur 5 min. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Bestrooi met de tijm.
Voeg de tomaat samen met 200 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de champignons toe en laat op laag vuur 15 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Lekker met een slavink en gemengde salade.
algemeen:Variatietip: Bestrooi voor een fris accent de saus met fijngesneden verse bieslook.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
4 el olijfolie
2 doosjes champignons
2 uien
4 tenen knoflook
2 tl gedroogde tijm
2 blikken tomatenblokjes