Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de spinazie en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Pureer de soep 20 sec. met de staafmixer. Draai het vuur laag en voeg de kipfilet toe. Kook de kipreepjes 10 min. op laag vuur
Snijd het brood in sneetjes en rooster deze in de broodrooster krokant. Breng de soep op smaak met de dragon en peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met het brood.
- algemeenHoudt u van vis, dan kunt u de kipfilet vervangen door 1 bakje Hollandse garnalen (100 g). Warm ze de laatste 2 min. met de soep mee.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Spinaziesoep
hoofdgerecht
4 personen
310 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de spinazie en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Pureer de soep 20 sec. met de staafmixer. Draai het vuur laag en voeg de kipfilet toe. Kook de kipreepjes 10 min. op laag vuur
Snijd het brood in sneetjes en rooster deze in de broodrooster krokant. Breng de soep op smaak met de dragon en peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met het brood.
algemeen:Houdt u van vis, dan kunt u de kipfilet vervangen door 1 bakje Hollandse garnalen (100 g). Warm ze de laatste 2 min. met de soep mee.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 el olijfolie
1 ui
2 pakken spinazie à la crème
1 l kippenbouillon
300 g kipfilet
1 pak kampioentjes
2 tl gedroogde dragon
Dit heb je nodig
staafmixer, broodrooster