Spinaziesoep met kaascroutons

Drukke dag op werk? Draai 's avonds deze supersnelle soep in elkaar en je eet tóch iets gezonds.

615 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de spinazie, erwten, soepcreatie en het water in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 8 min. koken.

  2. Scheur ondertussen het brood in stukjes van 1 cm. Meng met de kaas en bestrooi met peper. Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.

  3. Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de soepgroente toe en laat nog 2 min. op laag vuur garen. Serveer de soep met de croutons.

  • variatietipBen je geen fan van komijnekaas? Je kunt de croutons ook met bijvoorbeeld belegen kaas maken.
  • combinatietipLekker met tuinkers.

Spinaziesoep met kaascroutons

Drukke dag op werk? Draai 's avonds deze supersnelle soep in elkaar en je eet tóch iets gezonds.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig