Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de tomaten in plakjes. Kook de eieren in 7 min. hard, pel en snijd in plakjes. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan of ruime koekenpan en fruit de ui 2 min.
Voeg steeds een portie spinazie toe en laat al omscheppend slinken voordat u een nieuwe portie toevoegt. Herhaal tot alle spinazie geslonken en het vocht volledig verdampt is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.
Vet de ovenschaal in. Leg 1/3 van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Bedek met de helft van de spinazie en de helft van de plakjes ei. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg 1/3 van de aardappelschijfjes, de rest van de spinazie en de rest van de plakjes ei erop. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Eindig met de overgebleven aardappelschijfjes. Verdeel de bechamelsaus en de tomaten erover. Bestrooi met de oregano.
Bak de spinazieschotel in de oven in 25-30 min. gaar.
Spinazieschotel met ei
Hoe simpel een ovenschotel ook is, hij scoort altijd goed.
- algemeenDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Spinazieschotel met ei
Hoe simpel een ovenschotel ook is, hij scoort altijd goed.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014545_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de tomaten in plakjes. Kook de eieren in 7 min. hard, pel en snijd in plakjes. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan of ruime koekenpan en fruit de ui 2 min.
Voeg steeds een portie spinazie toe en laat al omscheppend slinken voordat u een nieuwe portie toevoegt. Herhaal tot alle spinazie geslonken en het vocht volledig verdampt is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.
Vet de ovenschaal in. Leg 1/3 van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Bedek met de helft van de spinazie en de helft van de plakjes ei. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg 1/3 van de aardappelschijfjes, de rest van de spinazie en de rest van de plakjes ei erop. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Eindig met de overgebleven aardappelschijfjes. Verdeel de bechamelsaus en de tomaten erover. Bestrooi met de oregano.
Bak de spinazieschotel in de oven in 25-30 min. gaar.
algemeen:De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
3 tomaten
6 middelgrote eieren
1 el traditionele olijfolie
600 g verse spinazie
600 g diepvries aardappelschijfjes
400 g besciamellasaus
1 tl gedroogde oregano
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)