Pof de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de ongeschilde peer in partjes.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokjes in 3-4 min. knapperig. Voeg de ui en de hele champignons toe en bak 4-5 min. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn en peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de slamelange en het champignonmengsel over 4 borden. Steek de partjes peer ertussen. Serveer met de gepofte aardappelen.
- algemeenBestrooi de salade met 1 zakje walnoten (50 g) voor een extra najaarsaccent.
Herfstsalade met peer
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014585_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Pof de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de ongeschilde peer in partjes.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokjes in 3-4 min. knapperig. Voeg de ui en de hele champignons toe en bak 4-5 min. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn en peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de slamelange en het champignonmengsel over 4 borden. Steek de partjes peer ertussen. Serveer met de gepofte aardappelen.
algemeen:Bestrooi de salade met 1 zakje walnoten (50 g) voor een extra najaarsaccent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 zakjes pofaardappelen
2 conference peren
1 el olijfolie
1 duopak gerookte spekblokjes
1 ui
2 bakjes champignons
2 el balsamicoazijn
1 zak krulsla melange