Broccoli quiche

Onder een dakje van brie schuilt een romige vulling van broccoli en crunchy cashewnoten. Krijg je al trek?

675 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur 15 min. oventijd / 1 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven op 180 °C. Zorg dat de roombrie koud is. Laat het deeg ontdooien en bekleed de quichevorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stuk papierpapier in de vorm en vul gelijkmatig met de blindbakvulling. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven (blindbakken). Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog ca. 15 min.

  2. Snijd ondertussen de stronk van de broccoli, schil met een dunschiller en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de rest in roosjes van 2 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar en laat goed uitlekken.

  3. Snijd de brie in blokjes van 1 cm. Doe de helft met de eieren, slagroom, peper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad.

  4. Verdeel de broccoli over de bodem. Schenk het room-briemengsel in de quichevorm. Verdeel de rest van de brie en cashewnoten erover en bak 45-50 min. in de oven. Laat 30-60 min. afkoelen voor serveren.

  • bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Bakken met bladerdeeg

    Instructievideo - 02:21 min.

Broccoli quiche

Onder een dakje van brie schuilt een romige vulling van broccoli en crunchy cashewnoten. Krijg je al trek?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig